پوشش های ضد حریق سازه فولادی چیست

 موضوع بسیار مهمی که طراحان و همچنین محاسبان هر سازه ای باید مد نظر داشته باشند این است که می بایست اسکلت ساختمان ها را در برابر حریق مقاوم باشند و حتما از پوشش های ضد حریق به خصوص برای سازه های فولادی و به ویژه اگر به شدت در معرض بروز آتش سوزی هستند، استفاده نمایند.

مهندسی حریق و طریقه استفاده از پوشش های ضد حریق سازه فولادی

در ساختمان های فولادی نباید استفاده از پوشش های ضد حریق متناسب با آن ها را فراموش کرد که این کار نیز از مهم ترین روش های محافظتی و امنیتی در رشته مهندسی حریق محسوب می شود. تیرها و ستون های فلزی باید حتما توسط پوشش های ضد حریق پوشانده شوند. در موارد خاص و ویژه کف زمین، سقف ها و دیوار ها نیز باید در مقابل حرارات مقاوم سازی شوند.

دلیل استفاده از پوشش های ضد حریق سازه فولادی چیست

فولاد که در سازه ها به کار می رود، در برابر دمای 500 درجه بیشتر از نیمی از مقاومت خود را از دست می دهد و به همین دلیل می باشد که نیاز به وجود عایق ضد حریق بسیار حس می شود.

بر اساس دستور العملی که توسط ISO بیان شده است، آهن و فولاد در برابر حریق در بازه زمانی کمتر از 10 دقیقه به دمای 500 درجه می رسد که این دما دقیقا نقطه ای می باشد که سبب خم شدن و خمیدگی آهن می شود که بیشتر از 50 درصد از مقاومت خود را از دست خواهد داد.

به همین دلیل بارز در بیشتر نیروگاه ها به دلیل خطر آتش سوزی و حریق زیاد و همچنین ساختمان هایی که تیرها و ستون های آنها از جنس فلز هستند از پوشش های ضد حریق جهت محافظت سازه ها در برابر حریق استفاده می نمایند.

 

 

                  محصولات ضد حریق            SSPC (مقاوم حریق)    سازمان آتش نشانی و خدمات ایمنی (پوشش ضد حریق)   OSHA (عایق ضد آتش)   مقاوم حریق   شرکت ملی نفت ایران (رنگ ، عایق ، نسوزکاری ، پوشش ضد حریق اسکلت فلزی)FM Approved (فایرپروف)    ISO9001